23 Oct 2024

Canariavisen Intervjuer Carolina Garcia Om Hva Nordmenn Ser Etter Når De Kjøper Eiendom På Gran Canaria

Publisert i Cárdenas i nyhetene

Carolina Garcia Chagrin, direktør i Cardenas Eiendom, ble nylig intervjuet av Canariavisen for å diskutere hva nordmenn ser etter når de kjøper eiendom på Gran Canaria. Du kan lese den originale artikkelen her.

Gran Canaria fortsetter å være en toppdestinasjon for nordmenn som ser etter drømmehjemmet i solen. Men hva ser de egentlig etter når de skal kjøpe eiendom på denne populære øya?

Høye standarder, havutsikt og sollys

Ifølge Carolina Garcia har norske kjøpere klare preferanser. De ser hovedsakelig etter moderne hjem med høye standarder, havutsikt og solrike uteplasser. Terrasser og uteområder som gjør det mulig for huseiere å nyte Gran Canarias varme klima året rundt, er spesielt ettertraktet.

Imidlertid er denne typen eiendommer begrenset i dagens marked, noe som betyr at kjøpere bør være forberedt på høyere priser, spesielt for boliger med førsteklasses fasiliteter.

Økt etterspørsel og stigende priser

Eiendomsmarkedet i sør på Gran Canaria har hatt en betydelig vekst de siste årene. Etter pandemien har det vært en økning i etterspørselen, mens tilbudet har holdt seg stabilt, noe som har ført til en prisøkning på 7–10 % det siste året.

Det er ikke bare nordmenn som konkurrerer om sin ideelle eiendom. Etterspørselen fra andre europeiske kjøpere—spesielt fra Storbritannia, Tyskland og Italia—har økt kraftig, mens norske kjøpere har holdt seg jevne på grunn av den nåværende valutakursen og stigende kostnader, noe som kan påvirke deres kjøpekraft.

Nye reguleringer som påvirker markedet

For de som er interessert i å kjøpe eiendom for å leie ut til turister, er det viktig å vurdere de kommende endringene i lovverket for ferieutleie. Regjeringen på Kanariøyene innfører nye reguleringer for å begrense antallet ferieboliger, noe som kan påvirke fremtidige leiemuligheter.

Fru Chagrin råder til at eiendomskjøp nå primært bør gjøres for personlig bruk, ettersom leiemarkedet kan møte strengere reguleringer.

Et råd til kjøpere

Hvis du ser etter å kjøpe en bolig på Gran Canaria, spesielt i sør, har den erfarne eiendomssjefen noen viktige råd. Først, jobb med en erfaren eiendomsmegler eller advokat som kjenner det lokale markedet godt. For det andre, sørg for å gjennomgå de nye reguleringene grundig dersom du planlegger å leie ut eiendommen for å dekke kostnadene.

Ta gjerne kontakt med Cardenas Eiendom hvis du er på utkikk etter en eiendom i sør på Gran Canaria. Vi er her for å hjelpe deg med å finne det perfekte hjemmet!